Afspraken Corona.......

Nieuwste beslisboom heropening IKC 08-02-2021

05-02-2021
Beste ouders,

Gisteravond laat is er toch nog weer wat veranderd in het  "snottebellenbeleid." Zie onderstaand bericht. Een aanpassing op onze richtlijnen. We moeten er maar het beste van maken.

Fijn weekend.

Egbert Zwolle, directeur.

Basisschoolkinderen moeten bij verkoudheidsklachten toch thuisblijven en zich laten testen. Dat adviseert het Outbreak Management Team in een nieuwe handreiking over het zogenoemde snottebellenbeleid op scholen, die maandag weer open gaan.

Kinderen tussen de vier en twaalf jaar moeten bij alle klachten die horen bij het coronavirus thuisblijven en getest worden, stelt het OMT. Dat geldt dus ook voor verkoudheidsklachten, zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn. Een uitzondering is er wel voor kinderen die af en toe hoesten of bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid. ,,Een kind met klachten dat niet is getest, mag weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is'', aldus het OMT.

Ook voor de allerkleinsten komt er een uitzondering. Kinderen van nul tot vier jaar mogen met verkoudheidsklachten nog wel gewoon naar de dagopvang en gastouderopvang.

Richtlijnen bij heropenen IKC 08-02-2021

Contact

Wilt u meer weten over ons mooie kindcentrum? U bent van harte welkom! We maken graag tijd voor u vrij om u geheel vrijblijvend rond te leiden door ons gebouw.